Reklama

Sałatka z grillowanymi gruszkami, serem pleśniowym i orzechami

Romantyczna kolacja powinna być lekka, aromatyczna i łączyć doskonale skomponowane smaki.

Składniki:

 2 gruszki 200 g sera pleśniowego

80 g orzechów włoskich

100 g rukoli

30 ml czarnego octu balsamicznego

80 ml syropu klonowego

50 ml białego  octu balsamicznego

Sól morska

100 ml oliwy z oliwek

 Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

Połącz: czarny ocet, syrop klonowy, oliwę, sól i pieprz, wymieszaj. Gruszki obierz, pokrój na 6 części, wytnij gniazda nasienne. Gruszki zanurz w sosie, a następnie smaż na patelni grillowej na złoty kolor. Rukolę, posiekane orzechy umieść w misce, polej octem czarnym balsamicznym i syropem klonowym. Podawaj z gruszkami i serem pleśniowym.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy