Sałatka z kalafiora i fenkułu z cytryną, migdałami i serem burrata

Sałatka z kalafiora i fenkułu z cytryną, migdałami i serem burrata
Sałatka z kalafiora i fenkułu z cytryną, migdałami i serem burratamateriały prasowe

Składniki

  • 500 g (½ średniej główki) obranego kalafiora
  • 2 obrane fenkuły (około 400 g)
  • 250 g świeżego sera burrata, porwanego na 2-centymetrowe kawałki
  • 80 g migdałów
  • duża garść rukoli lub rzeżuchy
  • garść podartych liści bazylii

sos cytrynowy

  • 1 żółtko
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżeczki drobno startej skórki cytrynowej
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 150 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
Leanne Kitchen, Kalafior to król
Leanne Kitchen, Kalafior to królmateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?