Sałatka z kalafiorem

Składniki
- pieprz czarny i czerwony
- 3 łyżki oliwa
- sól
- 15 dag w plastrach pastrami lub pieczona polędwica wołowa
- pół główki kalafior
- 15 dag pomidorki koktajlowe
- żółta, czerwona i zielona papryka
- 3 duże cebula dymka
- 2 łyżki ocet winny
- 1 łyżka siekany koperek
3-4 osób
Kalafiora podziel na małe różyczki, ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie (ok. 12 min). Osącz, ostudź. Dymkę pokrój w talarki. Oczyść paprykę, potnij na połówki, a te w cienkie paseczki. Pomidorki potnij na połówki.
Przygotuj sos. Ocet utrzyj z solą i 2 rodzajami pieprzu. Wymieszaj z oliwą i koperkiem. Odstaw na kilka minut.
W dużej salaterce wymieszaj kalafior, pomidory, półplasterki wołowiny, cebulkę oraz paprykę. Skrop przygotowanym sosem.