Sałatka z kuskusem
>>> Zobacz przepis na następnej stronie <<<
Przygotowanie:
Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą. Dodaj miód i sok z cytryny. Dopraw pieprzem, wlej oliwę i dokładnie wymieszaj.
Kuskus zalej wrzącym bulionem. Odstaw, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie sypka. Wrzuć zioła, dopraw solą i pieprzem.
Rukolę opłucz, osusz, odetnij twarde łodyżki i włóż do salaterki z kuskusem. Dodaj zrumienione na patelni orzeszki pinii, wyłuskane ziarenka granatu oraz przekrojone na połówki winogrona (usuń pesteczki, jeśli są).
Całość wymieszaj z pokruszonym kozim serem. Przed podaniem polej sałatkę przygotowanym sosem winegret i posyp startym parmezanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zobacz także: