Reklama

Sałatka z marynowanymi pomidorkami koktajlowymi oraz kulkami mozzarelli

Pomidory i mozzarella to doskonale dobrana para, dlatego wariacji na temat słynnej sałatki caprese nie brakuje. Tym razem proponujemy marynatę z dodatkiem czosnku, miodu i octu balsamicznego oraz aromatycznych ziół.

Składniki:

150 g pomidorów koktajlowych

100 g mozzarelli

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka miodu

1 gałązka tymianku

2 gałązki bazylii

25 ml oliwy z oliwek

Sól i pieprz do smaku

1 łyżeczka czarnego octu balsamicznego

Pomidorki obierz ze skóry (natnij i włóż do wrzątku, aby skórka łatwo schodziła). Dodaj tymianek, miód, drobno pokrojony czosnek, bazylię, pieprz i sól, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek. Wymieszaj i dodaj mozzarellę.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy