Reklama

Sałatka z młodymi ziemniakami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 50 dag filet z łososia
  • 6 łyżek ocet winny
  • 1 łyżeczka pieprz
  • 80 dag małe młode ziemniaki
  • 1 łyżka miód
  • 1 łyżka olej
  • 50 dag młody szpinak
  • 50 dag pomidory koktajlowe
  • 1 łyżeczka musztarda
  • pęczek koperek
  • 1 łyżeczka gruba sól

Umyj ziemniaki i ugotuj w wodzie (ok. 20 min). Osącz, ostudź, zdejmij skórkę. Przekrój na pół. Zrób sos winegret: wymieszaj ocet, sól, pieprz, musztardę, miód z 4 łyżkami oleju. Umyj i posiekaj koperek, wymieszaj z ziemniakami i sosem. Rybę pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem (możesz nadziać na szpadki). Obsmaż na oleju przez ok. 8 min. Pomidory umyj, przekrój, umyj szpinak, osącz. Połącz z ziemniakami. Sałatkę podaj z rybą.

Świat kobiety
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy