Reklama

Sałatka z pomidora i granatu

Lekka i orzeźwiająca.

Składniki na 4 porcje: 20 dag pomidorków koktajlowych (żółtych, zielonych i czerwonych), 1 owoc granatu, rukola, 2 czerwone cebule, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, cukier, natka pietruszki, świeża mięta

Przygotować sos winegret z soku cytrynowego wymieszanego z musztardą i oliwą z dodatkiem szczypty soli, pieprzu świeżo mielonego i cukru.

Cebule umyć, obrać, pokroić w piórka. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Granat umyć, przekroić, delikatnie wyłuskać ziarenka, usuwając białą błonkę. Rukolę umyć.

Reklama

Składniki sałatki wymieszać w salaterce, dodać posiekane listki mięty i natki pietruszki. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut, żeby smaki się przegryzły.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy