Reklama

Sałatka z selera naciowego i jabłek

Gotowe w pół godziny!

Składniki:

pęczek selera naciowego
zielone i czerwone jabłko
100 g rodzynek
100 g orzechów włoskich
2 łyżki majonezu
100 ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Seler umyj i pokrój w kostkę. Jabłka umyj, obierz, podziel na ćwiartki i pokrój w kostkę. Dodaj do selera.
Rodzynki namocz we wrzątku, a gdy będą pulchne, osusz i wsyp do sałatki.
Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj ze składnikami sałatki. Na koniec posyp połówkami orzechów włoskich i podawaj.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut

Przepis dla 4 osób

Przepis pochodzi z książki "Sałaty i sałatki"

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy