Sałatka z truskawkami

Lekka smaczna i pełna witamin.

Lekka sałatka ze szpinakiem i truskawkami
Lekka sałatka ze szpinakiem i truskawkami123RF/PICSEL

Składniki

  • Pęczek młodego szpinaku
  • Główka sałaty lodowej
  • 150 g sera koziego
  • 250 g truskawek
  • Garść orzechów pecan
  • Łyżka oleju lnianego
  • Sól i pieprz do smaku

Liście umyć, osuszyć, potargać na wygodne do jedzenia kawałki. Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić. Składniki zmieszać i posypać pokruszonym serem oraz uprażonymi na suchej patelni orzechami. Delikatnie skropić olejem lnianym i ewentualnie doprawić do smaku.

Katarzyna Stankiewicz o życiu w czasie kwarantannyStyl.pl
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?