Reklama

Sałatka z wątróbką

Z truskawkami możesz przyrządzić wytrawne dania na obiad lub kolację. Zobacz, z czym najlepiej je łączyć i podawać.

Składniki

  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • szklanka truskawek
  • opakowanie mieszanych sałat
  • sól
  • 4 plasterki boczku
  • 2 łyżki masła

Składniki na sos

  • 2 łyżki soku z truskawek
  • po łyżce cukru, musztardy i octu winnego
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1. Na maśle usmaż boczek, dodaj wątróbkę i obsmaż na rumiano z obu stron. Posól. 

2. Ułóż na półmisku sałatę, a na niej wątróbkę i boczek. Obłóż pokrojonymi truskawkami. Wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy