Reklama

Sałatka ze śledziami

Śledzie są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów i w przeciwieństwie do innych tłustych ryb - nie zawierają dużo kalorii.

Składniki

  • szklanka fasoli perłowej
  • pół dużej cebuli
  • 10 ogórków konserwowych
  • 6–8 filetów śledziowych wymoczonych
  • 4 łyżki majonezu
  • pół szklanki śmietany
  • sól, pieprz
  • pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Fasolę przebieramy, płuczemy, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i zostawiamy na 2 godziny. Następnie gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy. 

2. Umytą i osuszoną natkę siekamy. Obraną cebulę, ogórki konserwowe i filety śledziowe kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowaną fasolę, natkę, majonez, śmietanę, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę. 

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy