Sandwich z tuńczykiem i zieloną pastą
Szukasz pomysłu na sycące, pożywne drugie śniadanie? Polecamy przepis na kanapkę z tuńczykiem i bazyliową pastą.

Składniki
- pół szklanki liści bazylii
- pół szklanki liści pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- łyżeczka skórki z cytryny
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- 200 g tuńczyka w sosie własnym
- łodyga selera
- szalotka
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- pół szklanki grubo posiekanych mieszanych ziół (liście selera, bazylia, pietruszka, koper) bułka
Sposób przygotowania:
Majonez, śmietanę, skórkę i sok z cytryny, 2 łyżeczki oleju oraz listki bazylii i pietruszki blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do dressingu dodajemy tuńczyka, następnie rozgniatamy go widelcem. Seler, czosnek i szalotkę kroimy w małą kosteczkę. Pokrojone warzywa dokładamy do ryby. Doprawiamy solą, pieprzem oraz grubo siekanymi ziołami. Dokładnie mieszamy. Podajemy z chrupkim pieczywem i posiekanym selerem naciowym. Smacznego!