Reklama

Schab

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 3 pokrojone jabłka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka cukru i curry
  • kawałek imbiru
  • 3 łyżki masła
  • rozmaryn
  • sok z 1 cytryny
  • pęczek natki pietruszki
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie:  l Mięso polej oliwą i natrzyj czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na 2 godziny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temp. 220°C. Następnie zmniejsz temp. do 180°C i piecz przez 45 minut. W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone jabłka, starty imbir, cukier i curry. Smaż chwilę i dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw sokiem i dodaj do upieczonego mięsa.

Puszysty sernik

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy