Sernik marmurkowy

Sernik marmurkowy z jeżynami
Sernik marmurkowy z jeżynami123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 15 dag ciastek owsianych z czekoladą
  • 10 dag masła
  • po 5 dag wiórków kokosowych i siekanych orzechów
  • po 1 łyżce gorzkiego kakao i kremu czekoladowego

na masę waniliową

  • 1 kg serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny

na masę jeżynową

  • 20 dag jeżyn
  • 300 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki żelatyny

do dekoracji

  • świeże owoce, kawałki czekolady
Zmysłowe smaki: Sernik z pomarańczami i białą czekoladąINTERIA.TVInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?