Sernik z koziego sera z miodem i orzechami włoskimi

Sernik z koziego sera z miodem i orzechami włoskimi
Sernik z koziego sera z miodem i orzechami włoskimimateriały prasowe

Składniki

na spód:

  • 200 g ciasteczek digestive
  • 100 g masła

na masę serową:

  • 800 g kremowego koziego serka (jak do smarowania kanapek)
  • 150 g cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 1½ łyżeczki soku z cytryny
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • ½ łyżeczki cynamonu

na wierzch:

  • 5-6 łyżek miodu
  • 200 g orzechów włoskich
  • 5-6 fig lub śliwek (opcjonalnie)
Okładka książki „Na słodko. Domowa piekarnia” Piotra Kucharskiego
Okładka książki „Na słodko. Domowa piekarnia” Piotra Kucharskiegomateriały prasowe
"Ewa gotuje": Sernik lwowskiPolsatPolsat