Sernik z krówkami
1. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj mikserem, ale nie zagniataj. Otrzymane pokruszone ciasto odstaw na 20 minut do lodówki.
2. Dno kwadratowej tortownicy o boku 27 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dno formy wyłóż połowę ciasta. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez około 20 minut.
3. W tym czasie jajka ubij z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, miękką Kasię i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Na upieczony spód wyłóż masę i wyrównaj powierzchnię.
5. Na masie serowej ułóż rzędami krówki, lekko je wciskając.
6. Całość posyp pozostałym ciastem. Formę z ciastem wstaw do nagrzanego do 160 st. C piekarnika i piecz 60 minut. Następnie otwórz piekarnik, obniż temperaturę do 120 st. i piecz jeszcze 30 minut. Podawaj po całkowitym wystygnięciu.
Zobacz również: