Reklama

Sernik z musem mango

Gdy z nieba leje się żar, ten deser przyniesie ci prawdziwe orzeźwienie.

Składniki na spód

  • 230 g ciastek
  • 100 g roztopionego masła

Składniki na masę

  • 500 g twarogu mielonego
  • niepełna szklanka kremówki 30 proc.
  • 2 szklanki musu z mango
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 7 łyżeczek żelatyny

Składniki do dekoracji

  • galaretka mango lub cytrynowa
  • płatki białej czekolady
  • mango

Sposób przygotowania:

1. Ciastka pokrusz, zalej roztopionym masłem. Masą wylep dno tortownicy. Następnie włóż do lodówki. 

2. Mus z mango, twaróg i cukier krótko zmiksuj. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, a następnie dodaj do masy. Żelatynę wsyp do mleka, odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej (nie gotuj!). Przestudź. Powoli wlewaj do masy serowej i zmiksuj, by się dokładnie połączyły. Przelej na spód, wstaw do lodówki na 2 godziny. Przygotuj galaretkę, wystudź. Zalej nią ciasto, gdy tylko zacznie tężeć. 

3. Przygotuj galaretkę, wystudź. Zalej nią ciasto, gdy tylko zacznie tężeć. Udekoruj białą czekoladą i mango.

Reklama

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy