Sernik z musem mango
Gdy z nieba leje się żar, ten deser przyniesie ci prawdziwe orzeźwienie.
Sposób przygotowania:
1. Ciastka pokrusz, zalej roztopionym masłem. Masą wylep dno tortownicy. Następnie włóż do lodówki.
2. Mus z mango, twaróg i cukier krótko zmiksuj. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, a następnie dodaj do masy. Żelatynę wsyp do mleka, odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej (nie gotuj!). Przestudź. Powoli wlewaj do masy serowej i zmiksuj, by się dokładnie połączyły. Przelej na spód, wstaw do lodówki na 2 godziny. Przygotuj galaretkę, wystudź. Zalej nią ciasto, gdy tylko zacznie tężeć.
3. Przygotuj galaretkę, wystudź. Zalej nią ciasto, gdy tylko zacznie tężeć. Udekoruj białą czekoladą i mango.
Zobacz także: