Serowe ptysie ze szczypiorkiem

Serowe ptysie ze szczypiorkiem
Serowe ptysie ze szczypiorkiemmateriały prasowe

Składniki

na około 20 ptysiów:

  • 25 g mąki ryżowej
  • 25 g mąki ziemniaczanej
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki Mix’Gom (ewentualnie zmielonej łuski babki jajowatej)
  • 100 g sera beaufort (albo innego twardego żółtego sera z rodziny gruyère)
  • 10 drobno posiekanych źdźbeł szczypiorku
  • 2 duże jajka (125 g)
  • 80 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 55 g masła
  • szczypta soli
Okładka książki "Moja kuchnia bez glutenu"
Okładka książki "Moja kuchnia bez glutenu"materiały prasowe
Jesień 2016: Najmodniejsze dżinsy sezonuStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?