Serowe Rafaello z malinami
Tym deserem zachwycisz wszystkich. Ponadto jest lekki i nie wymaga dużo pracy.

Składniki
- 250 g sera białego półtłustego
- 50 g masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki mleka w proszku
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- ok. 125 g malin
- ok. 100 g wiórek kokosowych
- bita śmietana
Sposób przygotowania:
Do miski wrzuć rozdrobniony biały ser, dodaj kawałki miękkiego masła i zmiksuj blenderem na gładką masę. Następnie wsyp cukier puder i mleko w proszku. Dokładnie połącz składniki.
Na końcu dodaj wiórki kokosowe oraz całe maliny. Całość delikatnie wymieszaj łyżką i wstaw do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie ze schłodzonej masy serowej, zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi, uformuj nieduże kulki, które należy obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na około 80 minut.
Deser podawaj z bitą śmietaną.
Zobacz także: