Skrzydełka z kurczaka w panierce

Masz ochotę na chrupiącą przekąskę? Polecamy prosty przepis na smakowite skrzydełka w aromatycznej panierce.

Skrzydełka z kurczaka w panierce
Skrzydełka z kurczaka w panierce123RF/PICSEL
Skrzydełka z kurczaka w panierce (Ipla/Polsat)

Składniki

  • 450 g skrzydełek lub podudzi z kurczaka bez kości
  • 500 ml maślanki
  • 600 ml oleju
  • 200 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • łyżeczka papryki ostrej
  • łyżka papryki słodkiej
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka kminu
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pęczek rukwi wodnej
  • skórka z cytryny
  • sok z cytryny
  • 200 g jogurtu
  • sól, pieprz