Śląska szpajza cytrynowa z konfiturą z agrestu i biszkoptem rodzynkowym

Śląska szpajza cytrynowa z konfiturą z agrestu i biszkoptem rodzynkowym
Śląska szpajza cytrynowa z konfiturą z agrestu i biszkoptem rodzynkowymmateriały prasowe

Składniki

ns szpajzę cytrynową

  • 400 g jajek kurzych
  • 120 g cukru kryształu
  • 80 ml soku z cytryny
  • starta skórka z 2 cytryn
  • 12 listków żelatyny (24 g)

na konfiturę ze świeżego agrestu

  • 500 g świeżego zielonego agrestu
  • 60 g cukru kryształu
  • 60 g miodu
  • 40 ml soku z cytryny
  • 5 g mąki ziemniaczanej

na biszkopt rodzynkowy z syfonu

  • 150 g białek kurzych
  • 5 g kakao
  • 60 g ciemnych rodzynek
  • 30 g cukru kryształu
  • 20 g mąki pszennej typ 500

dodatkowo

  • owoce agrestu w karmelu
  • kandyzowana skórka z cytryny
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?