Reklama

Śledź z pestkami dyni

Przepis na 2 porcje.

Składniki

  • 4 filety ze śledzia z wody około 400 g lub w wersji wege boczniaki
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju lnianego

Składniki na marynatę:

  • ½ szklanki octu winnego+1 szklanka wody+2 liście laurowe+2 ziela angielskie - zagotuj i wystudź

Przygotowanie:

Śledzia wymocz, żeby nie był słony, odsącz/boczniaka posól. Pokrój na kawałki, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, włóż do marynaty na noc. Odsącz. Pestki upraż, wymieszaj ze śledziem i cebulą odsączonymi z marynaty, polej 1 łyżką oleju lnianego i wymieszaj. Podawaj z 2 kromkami chleba razowego upieczonego na grzanki lub z tostera.

Przepis pochodzi z książki "Dieta w insulinooporności"

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy