Słodko-słone naleśniki gryczane
Przygotowanie:
1. Wlej do miski mleko, dodaj mąkę, jaja i szczyptę soli. Miksuj, aż powstanie ciasto.
2. Rozgrzej na patelni olej i usmaż cztery grubsze naleśniki.
3. Sery połóż na patelni grillowej i podpiecz z dwóch stron.
4. Umyj i obierz gruszkę. Zmiksuj ją blenderem na mus.
5. Pomidory umyj i pokrój w cienkie plasterki.
6. Dokładnie umyj sałatę. Osusz.
7. Do jogurtu naturalnego dodaj posiekaną natkę pietruszki i szczyptę soli, wymieszaj.
8. Każdy naleśnik posmaruj odrobiną jogurtu i musu gruszkowego. Połóż kilka plasterków pomidora oraz liść sałaty. Pokrój ciepły jeszcze camembert i połóż na każdym naleśniku trzy plasterki. Zwiń naleśnik i podpiecz przez 2 minuty na patelni.