Reklama

Słodko-słone naleśniki gryczane

Składniki

  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 2 szklanki mleka
  • olej
  • 2 jajka
  • sól
  • kilka liści sałaty
  • 1 duża gruszka
  • 2 pomidory
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 sery kozie typu camembert
  • natka pietruszki

  

Przygotowanie:

1. Wlej do miski mleko, dodaj mąkę, jaja i szczyptę soli. Miksuj, aż powstanie ciasto.

2. Rozgrzej na patelni olej i usmaż cztery grubsze naleśniki.

3. Sery połóż na patelni grillowej  i podpiecz z dwóch stron. 

4. Umyj i obierz gruszkę. Zmiksuj ją blenderem na mus.

5. Pomidory umyj i pokrój  w cienkie plasterki.

6. Dokładnie umyj sałatę. Osusz.

7. Do jogurtu naturalnego dodaj posiekaną natkę pietruszki  i szczyptę soli, wymieszaj.

Reklama

8. Każdy naleśnik posmaruj odrobiną jogurtu i musu gruszkowego. Połóż kilka plasterków pomidora oraz liść sałaty. Pokrój ciepły jeszcze camembert i połóż na każdym naleśniku trzy plasterki. Zwiń naleśnik i podpiecz przez  2 minuty na patelni.

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy