Reklama

Słodkości z czerstwego chleba

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 15 dag cukru
  • truskawki według uznania
  • 4 czerstwe bułki
  • 12 dag masła
  • pół szklanki bakalii
  • szklanka mleka
  • 4 jajka
  • bułka tarta i tłuszcz do formy

Pieczywo pokroić, namoczyć w mleku, a następnie dokładnie rozetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć ze stopionym tłuszczem, bakaliami oraz masą z chleba. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać z owocami i pianą ubita z białek.

Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 40 minut. Najlepiej smakuje gorące, zaraz po upieczeniu.

Można posypać cukrem pudrem lub cynamonem oraz udekorować świeżymi owocami.

Zobacz także:

Reklama






MWMedia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy