Smaczna Polska Magdy Gessler
Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!
Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk.
Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.
“Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny" to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych.
Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków! Przed tobą najsmakowitsza z podróży!
Magda Gessler
"Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny"
Wydawnictwo Znak