Smażony ryż z warzywami i jajkiem sadzonym
Prawdziwie azjatyckie danie, które przygotujesz w kilka chwil.

Składniki
- 200 g ugotowanego ryżu
- cebula
- 200 g pieczarek
- 250 g brukselki
- marchewka
- 1,5 cm imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki sosu sojowego
- 50 g nerkowców
- kolendra, zielona cebulka do podania
- 1-2 jajka sadzone
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w kostkę, imbir ścieramy i smażymy. Marchewkę kroimy w słupki, pieczarki w plasterki, brukselkę w ćwiartki. Warzywa dorzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minuty. Podlewamy sosem sojowym. Mieszamy z posiekanymi orzechami nerkowców i łyżką masła. Łączymy z ryżem i pokrojoną dymką. Podajemy z sadzonym jajkiem.