Smażony ser salami
Opłukane mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Przełożyć do miski, oprószyć solą, pieprzem oraz łyżką mąki. Pieczarki i papryki oczyścić, opłukać. Grzyby przekroić na pół, papryki pokroić w ukośną kostkę.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć na rumiano, dołożyć przygotowane warzywa, przesmażyć razem około 2 minut. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela, dolać bulion oraz śmietankę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić około 25 minut na średnim ogniu często mieszając.
Ser pokroić w plastry. Jajko rozmieszać na talerzu, doprawić pieprzem, bułkę wymieszać z natką. Plastry sera obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej, czynność tę powtórzyć jeszcze raz.
Na patelni rozgrzać olej, układać kotleciki serowe i smażyć na średnim ogniu z obydwu stron na rumiano. Gulasz przełożyć na talerz, obok ułożyć kotleciki serowe.