Reklama

Reklama

Sos grzybowy

Podawany w chlebie.

Składniki

  • 40 dag mrożonych grzybów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu
  • 4 chlebki
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz

  Grzyby rozmroź i drobno pokrój. Obrane cebule i czosnek posiekaj i podsmaż w głębokim rondelku na oleju. Dodaj grzyby i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Smaż 6 minut. Bulion zagotuj, połącz z mąką. Wlej do grzybów. Gotuj ok. 10 minut. Gorącym sosem napełnij wydrążony chleb. Posyp startym serem i podawaj.

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy