Spaghetti z cukinią
Nie można mu się oprzeć.

Składniki
- 20 dag makaronu spaghetti
- 1 duża cukinia
- 20 dag pomidorków cherry
- 10 dag sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- świeże zioła, np. bazylia, oregano, tymianek, cząber
1. Cukinię umyć i przy pomocy specjalnej temperówki do warzyw pokroić ją w długie wstążki jak makaron. Smażyć na rozgrzanej łyżce oliwy, a kiedy się zrumieni, przykryć, żeby zmiękła. 2. Cukinię zdjąć z patelni, dolać oliwę, rozgrzać. Włożyć umyte pomidorki w całości, usmażyć na dużym ogniu. Dodać posiekany czosnek, przyprawić solą i pieprzem. 3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Gorący wymieszać z cukinią, wyłożyć na półmisek. Wierzch udekorować pomidorami i posypać pokrojonym w kostkę serem feta. Zioła opłukać, oderwać listki, posiekać, przybrać nimi danie.Zobacz także: