Reklama

Spaghetti z klopsikami

Sycący i prosty w przygotowaniu obiad- polecamy przepis na makaron z klopsikami i sosem.

Składniki

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • jajko
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 50 g sera typu parmezan lub żółtego
  • szklanka mąki
  • łyżeczka cukru
  • oliwa
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jajko, mięso oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. 

2. Z masy formujemy klopsiki i je obtaczamy w mące. Smażymy na oliwie z każdej strony, a następnie dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy cukrem. 

3. Gotujemy makaron. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wykładamy makaron na talerz, polewamy sosem i nakładamy klopsiki. Posypujemy serem oraz natką.

Zobacz także:

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy