Spaghetti z klopsikami
Sycący i prosty w przygotowaniu obiad- polecamy przepis na makaron z klopsikami i sosem.

Składniki
- 300 g makaronu spaghetti
- 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 400 ml przecieru pomidorowego
- jajko
- cebula
- ząbek czosnku
- 50 g sera typu parmezan lub żółtego
- szklanka mąki
- łyżeczka cukru
- oliwa
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy i drobno siekamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jajko, mięso oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. 2. Z masy formujemy klopsiki i je obtaczamy w mące. Smażymy na oliwie z każdej strony, a następnie dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy cukrem. 3. Gotujemy makaron. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wykładamy makaron na talerz, polewamy sosem i nakładamy klopsiki. Posypujemy serem oraz natką.Zobacz także: