Reklama

Spaghetti z kurkami i szynką

Składniki

  • 50 dag kurek
  • 10 dag szynki wędzonej
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 1 cebula
  • 4-6 gałązek tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 8 łyżek śmietany 18 proc.
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Czosnek posiekać, dodać jajko, musztardę, śmietanę, 2 łyżki oliwy, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać. Kurki dokładnie oczyścić. Tymianek umyć i posiekać.

Szynkę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na suchej patelni. Gdy wytopi się tłuszcz, dodać cebulę, zrumienić, zdjąć z patelni.

Na patelni rozgrzać masło, dolać 2 łyżki oliwy. Kurki usmażyć, doprawić solą i pieprzem, posypać tymiankiem. Dodać szynkę z cebulą, podgrzać. Przełożyć do makaronu ugotowanego według instrukcji na opakowaniu, wymieszać z sosem.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy