Spaghetti z kurkami w sosie śmietanowym
Szlachetnego smaku świeżych leśnych grzybów z niczym nie da się porównać! Polecamy prosty przepis na makaron z wyśmienitym sosem kurkowym.
Sposób przygotowania:
1. Kurki oczyścić, dobrze wypłukać, osuszyć na ręczniku papierowym.
2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli razem z kurkami. Smażyć do momentu odparowania wody z grzybów.
3. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, trzymać w cieple.
4. Zawartość patelni zalać śmietaną, dusić 5 minut. Doprawić szczyptą startej gałki muszkatołowej, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5. Makaron wymieszać z gotowym sosem i posiekaną natką pietruszki. Na talerzach posypać startym parmezanem.
Zobacz także: