Reklama

Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 puszki tuńczyk w sosie własnym
  • 2-3 ząbki czosnek
  • sól
  • świezy tymianek
  • parmezan
  • pieprz
  • 3 łyżki masło
  • 2 puszki krojone pomidory w zalewie
  • makaron spaghetti

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Czosnek i cebulę posiekać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.

W czasie, gdy gotuje się makaron, na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę, następnie wlać pomidory z zalewą (można użyć świeżych pomidorów, najlepiej podłużnych).

Po 2-3 minutach dodać tuńczyka, doprawić solą i pieprzem. Makaron rozdzielić na porcje, dodać sos, posypać tartym parmezanem.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy