Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem

Składniki
- 1 cebula
- 2 puszki tuńczyk w sosie własnym
- 2-3 ząbki czosnek
- sól
- świezy tymianek
- parmezan
- pieprz
- 3 łyżki masło
- 2 puszki krojone pomidory w zalewie
- makaron spaghetti
3-4 osób
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Czosnek i cebulę posiekać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.
W czasie, gdy gotuje się makaron, na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę, następnie wlać pomidory z zalewą (można użyć świeżych pomidorów, najlepiej podłużnych).
Po 2-3 minutach dodać tuńczyka, doprawić solą i pieprzem. Makaron rozdzielić na porcje, dodać sos, posypać tartym parmezanem.