Strudel z warzywami
Kanapka to za mało! Zobacz, co pysznego przyrządzić wieczorem i wziąć rano w pudełku do pracy. Wypróbuj przepis na warzywny strudel i ciesz się domowym drugim śniadaniem w pracy.

Składniki
- 25 dag gotowego ciasta francuskiego
- 20 dag pieczarek
- 2 pomidory
- 1 papryka
- 10 dag żółtego sera
- 1 jajko
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Pomidor i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki.
2. Rozgrzać olej na dużej patelni. Wrzucić pieczarki, smażyć ok. 15 minut, aż zmiękną. Dołożyć paprykę i pomidory, smażyć jeszcze 10 minut, dobrze odparować, doprawić łyżeczką ziół, czosnkiem, solą i pieprzem. Ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Na papierze do pieczenia rozciągnąć płat ciasta francuskiego. Na nim ułożyć warstwę sera, nadzienie, zwinąć, zlepić, końce, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 25 minut w temp. 200°C.
Zobacz także: