Supertrik: Cukier chili
Wyrafinowany Goeffrey Zakarian („Kuchnia”, „Posiekani”) zdradzi wam prosty trik, który przemieni zwykłe pączki w kulinarne dzieło sztuki.

Do ciasta na pączki dodaj startą skórkę cytrynową, a zamiast użyć zwykłego cukru pudru do oprószenia pączków, obtocz je dokładnie w cukrze chili. Efekt będzie zaskakujący i fantastyczny!
Składniki
na cukier chili
- 2 szklanki drobnego cukru
- 1 łyżeczka sproszkowanego chili (czystego, bez domieszek innych przypraw)
- 1 łyżeczka sproszkowanej węgierskiej papryki
Przygotowanie
Połącz cukier, proszek chili i paprykę w mikserze wyposażonym w łopatkę. Mieszaj na niskich obrotach, aż składniki dokładnie się połączą, 1 do 2 minut. Przechowuj w szczelnym pojemniku.Przepis Goefreya Zakariana - mistrza kuchni Polsat Food Network.