Reklama

Świderki z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Obiad na szybko? Żaden problem! Polecamy przepis na makaron świderki z warzywami.

Składniki

  • 140 g makaronu fusilli
  • 1 opakowanie szpinaku typu baby
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano
  • tarty parmezan do posypania
  • listki bazylii do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Makaron fusilli (świderki) włóż do osolonego wrzątku. Ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. 

2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Suszone pomidory odcedź z zalewy. Pokrój na kawałki. Niewielką ilość zalewy wlej na patelnię. Dodaj szpinak, wymieszaj i krótko podsmaż. Dołóż suszone pomidory. Przypraw pieprzem oraz oregano. Dodaj czosnek i przez chwilę podsmażaj. 

3. Makaron odcedź na sicie. Włóż na patelnię ze szpinakiem i pomidorami. Wymieszaj. Podgrzej. Przypraw do smaku. Wyłóż na talerze. Posyp startym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii. 

Reklama

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy