Świetne wegetariańskie burgery, sałatka ogrodowa z dressingiem bazyliowym

Wegetariańskie burgery, fot. Jamie Oliver © Jamie Oliver Enterprises Limited 2015
Wegetariańskie burgery, fot. Jamie Oliver © Jamie Oliver Enterprises Limited 2015materiały prasowe

Składniki

  • 350 g zwartego jedwabistego tofu
  • 1 duże jajko
  • 75 g razowej bułki tartej
  • 2 czubate łyżeczki pasty marmite
  • 8 dojrzałych pomidorów
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 2 gałązki świeżej bazylii
  • 4 razowe bułki do hamburgerów
  • 400 g mieszanych sezonowych warzyw sałatkowych, takich jak ogórek, czerwona kapusta, jabłka, rzeżucha, szpinak baby
  • ½ kremowego dressingu bazyliowego (zob. przepis na sałatkowe miseczki)
  • oliwa
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 50 g cheddara
  • 50 g korniszonów
4 porcje
Okładka książki "Superfood na co dzień"
Okładka książki "Superfood na co dzień"materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?