Świeża sałatka z kurczakiem i kalarepą
Sycąca, pełna witamin sałatka z kurczakiem i kalarepą.

Składniki
- 2 udka z kurczaka bez kości
- łyżeczka nasion gorczycy
- łyżeczka nasion kopru włoskiego
- 40 ml oliwy
- szalotka
- ogórek zielony
- kalarepa
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- łyżeczka płatków chili
- pęczek szczypiorku
- pieczywo
Sposób przygotowania:Kurczaka oczyszczamy z błonek. Przyprawiamy solą, pieprzem, gorczycą, koprem włoskim i oliwą. Rozgrzewamy patelnię. Smażymy pierś około 12 minut z jednej strony, następnie 5 minut z drugiej. Gotowe mięso odkładamy na bok, aby odpoczęło. Szalotkę siekamy. Rzodkiewki i kalarepę cienko kroimy na mandolinie. Ogórka siekamy na ćwiartki. Warzywa wkładamy do miski i mieszamy z octem, płatkami chili, solą i pieprzem. Wrzucamy posiekany szczypiorek. Sałatkę podajemy z pokrojonym kurczakiem oraz pieczywem. Smacznego!