Reklama

Szaszłyki pełne aromatu

Składniki

  • bakłażan
  • cukinia
  • żółta papryka
  • kiść pomidorków koktajlowych
  • opakowanie pieczarek
  • 4 szalotki
  • po łyżce oliwy, sosu sojowego, przeciśniętego przez praskę czosnku
  • po łyżeczce papryki wędzonej, kuminu i ziół prowansalskich
  • 15 dag surowego boczku
  • sól i pieprz do smaku

Z oliwy, sosu sojowego, czosnku i przypraw przygotuj marynatę.

Bakłażana pokrój w około 1,5-2 cm plastry. Rozłóż je na desce i z obu stron posyp solą. Po około 10 minutach opłucz je, osusz i pokrój w dużą kostkę.

Warzywa dokładnie umyj, a następnie pokrój paprykę, cukinię i pieczarki w dużą kostkę, szalotki w ćwiartki. Pomidory zostaw w całości. Wszystkie warzywa wymieszaj z marynatą i odstaw na co najmniej 20 minut.

Warzywa i kawałki boczku nabijaj na szpikulce w dowolnej kolejności. Grilluj z każdej strony do momentu, aż pieczarki i cebula będą miękkie.

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy