Reklama

Reklama

Szaszłyki z cukinii, brokułu i papryki

Prezentujemy szybki pomysł na pysznego grilla.

Składniki na 4 porcje

  • brokuł
  • po 1/2 papryki żółtej i czerwonej
  • kalarepa
  • cukinia
  • łyżka soku wyciśniętego z cytryny
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

1. Brokuł dzielimy na różyczki, kalarepę kroimy w półplastry, cukinię w talarki, a żółtą i czerwoną paprykę w dużą kostkę.

2. Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy pokrojone warzywa i delikatnie mieszamy, aby dobrze nim nasiąkły.

3. Warzywa nadziewamy na patyczki szaszłykowe. Pieczemy na grillu, uważając, aby za bardzo nie zbliżać ich do żaru - powinny dobrze się zgrillować nie tylko na zewnątrz, ale również w środku.

Reklama

4. Szaszłyki podajemy prosto z grilla ze schłodzonym sosem jogurtowo-czosnkowym lub tzatziki.

Rewia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL