Reklama

Szaszłyki z tofu

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 20 dkg tofu
  • pieprz
  • 20 dkg pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka tymianek
  • 15 dkg polędwica sopocka w plastrach
  • 4 łyżki olej

Serek tofu pokroić w kostkę, polędwicę zwinąć w ruloniki. Na szpadki szaszłykowe nadziewać na przemian tofu, polędwicę i pomidorki, oprószyć tymiankiem i pieprzem, skropić olejem i odstawić na min. 30 min. do marynowania. Po tym czasie szaszłyki usmażyć na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia doprawić solą. Podawać z ciemnym pieczywem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy