Reklama

Reklama

Sznycel w bułce

Ewa Wachowicz w programie "Ewa gotuje" poleca kotlety mielone, które podaje w posmarowanej musztardą kajzerce i z ogórkiem kiszonym.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej)
  • 1 czerstwa kajzerka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • masło klarowane lub smalec do smażenia

Sznycel w bułce - przygotowanie:

Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.

Reklama

Uformować kotlety - nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce - z ogórkiem kiszonym.

Sznycel w bułce krok po kroku - zobacz film:

Polecamy też inne przepisy Ewy Wachowicz:

Pieczeń ze schabu

Wegańskie ciasto czekoladowe z truskawkami

Szakszuka po góralsku

Dowiedz się więcej na temat: SZNYCEL | mielone | mięso mielone | Sznycel drobiowy

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje