Sznycel w bułce
Ewa Wachowicz w programie "Ewa gotuje" poleca kotlety mielone, które podaje w posmarowanej musztardą kajzerce i z ogórkiem kiszonym.
Składniki
- ½ kg mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej)
- 1 czerstwa kajzerka
- mleko do namoczenia bułki
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- bułka tarta do obtoczenia
- masło klarowane lub smalec do smażenia
Sznycel w bułce - przygotowanie:
Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.
Uformować kotlety - nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce - z ogórkiem kiszonym.
Sznycel w bułce krok po kroku - zobacz film:
Polecamy też inne przepisy Ewy Wachowicz: