Reklama

Szparagi w cieście

Szybka przekąska, która zrobi wrażenie? Polecamy przepis na szparagi w cieście- to ostatnia chwila na to pyszne warzywo!

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • 15 dag mąki
  • szklanka gazowanej wody mineralnej
  • jajko
  • olej
  • sól, szczypta cukru
  • gotowy sos (np. holenderski)

Sposób przygotowania:

1. Szparagi ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Osącz. Z mąki, wody i jajka przygotuj ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. 

2. W głębokiej patelni lub frytownicy rozgrzej olej. Szparagi zanurzaj w cieście i wkładaj na gorący olej. Smaż na złoty kolor. Osącz na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy