Szpinak z jajkiem
Składniki
- 4 jajka
- Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy - 1 opakowanie
- • masło lub margaryna - 2 łyżki
- śmietana 18% - 200 mililitrów
- pół cebuli
- świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
10 min
3-4 osób
1. Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
2. Na patelni z margaryną zeszklij pokrojoną cebulę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
3. Sos Knorr połącz ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. Wszystko zagotuj i przełóż na talerz.
4. Na pozostałej margarynie przygotuj jajka sadzone. Ułóż je na szpinaku i podawaj np. z pieczywem. Taka potrawa może stanowić lekki obiad, jak również może być podawana na śniadanie.