Szpinakowe ślimaki z serem

Dodanie oleju do ciasta sprawia, że nie trzeba natłuszczać patelni przed smażeniem każdego placka- wystarczy trochę przetrzeć ją papierem nasączonym olejem
Dodanie oleju do ciasta sprawia, że nie trzeba natłuszczać patelni przed smażeniem każdego placka- wystarczy trochę przetrzeć ją papierem nasączonym olejem123RF/PICSEL

Składniki

na placki

  • 25 dag mąki pszennej
  • 3 jajka
  • po 1 szklance mleka i wody gazowanej
  • 25 dag mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
  • 3 łyżki oleju

na farsz

  • 50 dag twarogu
  • 1/2 kubka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Makaron z tuńczykiem i szpinakiemStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?