Reklama

Szwajcarskie placki ziemniaczane

Rösti to potrawa narodowa.

Składniki

  • rozmaryn, rozdrobniony / 2 łyżeczki
  • cebula / 1 szt.
  • oliwa z oliwek / 4 łyżki
  • jajka / 4 szt.
  • sól / smaku
  • pieprz / do smaku
  • natka pietruszki / do przybrania

Przygotowanie:

Zetrzyj ziemniaki na grubych oczkach. Posiekaj drobno rozmaryn. Posiekaj cebulę na piórka. Odsącz ziemniaki z nadmiaru wody. Dodaj cebulę i rozmaryn. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Rozgrzej patelnię z oliwą. Smaż na średnim ogniu 5 minut z każdej strony. Na patelni usmaż jajko sadzone. Posyp wszystko posiekaną natką pietruszki.



Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy