Reklama

Szybko i tanio: Zapiekanka makaronowa

We Włoszech makaron występuje w około 350 kształtach i rodzajach, dlatego to od ciebie zależy kształt ostateczny tego dania.

Czas przyrządzenia: 20
Składniki dla: 6

Składniki

  • 600 g ugotowanego makaronu
  • 500 g kapusty
  • 300 g kiełbasy
  • 3 jajka
  • 50 ml mleka
  • 200 g kwaśnej śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki keczupu
  • 100 g startego sera żółtego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Posiekaną kapustę przesmaż na 2 łyżkach oleju. Wlej 100 ml wody, duś 10-15 min. Wymieszaj z makaronem i pokrojoną kiełbasą.

Przełóż do natłuszczonego naczynia. Jajka wymieszaj z mlekiem, śmietaną i keczupem. Wylej na makaron, posyp serem. Piecz ok. 30 min w temp. 180° C.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: makaron | zapiekanka | kiełbasa | Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy