Szybko i tanio: Zapiekanka makaronowa
We Włoszech makaron występuje w około 350 kształtach i rodzajach, dlatego to od ciebie zależy kształt ostateczny tego dania.

Składniki
- 600 g ugotowanego makaronu
- 500 g kapusty
- 300 g kiełbasy
- 3 jajka
- 50 ml mleka
- 200 g kwaśnej śmietany 18 proc.
- 2 łyżki keczupu
- 100 g startego sera żółtego
- olej
- sól
- pieprz
20 min
6
PrzygotowaniePosiekaną kapustę przesmaż na 2 łyżkach oleju. Wlej 100 ml wody, duś 10-15 min. Wymieszaj z makaronem i pokrojoną kiełbasą.Przełóż do natłuszczonego naczynia. Jajka wymieszaj z mlekiem, śmietaną i keczupem. Wylej na makaron, posyp serem. Piecz ok. 30 min w temp. 180° C.Zobacz także: