Reklama

Tagliatelle z fetą i szpinakiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 200 g świeży szpinak
  • 2 ząbki czosnek
  • 400 g makaron tagiatelle
  • 100 g feta
  • 150 g pieczarki
  • pęczek cebula dymka
  • 4 łyżki oliwa
  • pieprz
  • garść liście bazylii

Makaron wrzucić na posolony wrzątek, ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, trzymać w cieple. Pieczarki i dymkę oczyścić. Pieczarki pokroić w plasterki, dymkę posiekać. Liście szpinaku opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulkę dymkę, dołożyć pieczarki, podsmażyć je. Pod koniec dodać czosnek, szpinak i listki bazylii, dusić przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Dołożyć makaron, razem podgrzać. Makaron wyłożyć na talerze, posypać rozkruszonym lub pokrojonym w kostkę serem, udekorować listkami bazylii.

Reklama


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy