Reklama

Tajskie zielone curry

Poznaj nowe smaki!

Składniki:

25 g zielonej pasty curry

250 g cukinii

200 g bakłażana

200 g wołowiny (lub kurczaka)

40 g kolendry

3 łodyżki trawy cytrynowej

25 g sosu rybnego

150 ml mleka kokosowego

20 g oleju sezamowego

2 łyżki cukru trzcinowego lub stewii

Mięso pokrój w paski. Cukinię pokrój w kostkę, bakłażana obierz pokrój w kostkę. Posiekaj kolendrę. Przekrój trawę cytrynową wzdłuż. Rozgrzej olej w dużym rondlu, dodaj pastę curry. Gdy zacznie pachnieć, dodaj mleko kokosowe. Dodaj trawę cytrynową i mięso. Po trzech minutach zmniejsz ogień. Dodaj cukier i sos rybny. Dodaj warzywa i kolendrę.  Gotuj do miękkości.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy