Tarta serowa

Płatki migdałowe podpraż na suchej rozgrzanej patelni, by wydobyć z nich aromat
Płatki migdałowe podpraż na suchej rozgrzanej patelni, by wydobyć z nich aromat123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto:

  • 150 g mąki pszennej
  • 25 g cukru
  • 125 g zimnej margaryny lub masła
  • 1 łyżka zimnej wody

ponadto:

  • 400 g twarogu sernikowego
  • 4 łyżki śmietanki kremówki 30 proc.
  • 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego lub mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 125 g cukru
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 500 g moreli
  • 50 g płatków migdałowych
  • cukier puder
Jeżeli nie smakują ci brzoskwinie, do ciasta możesz dodać inne owoce
Jeżeli nie smakują ci brzoskwinie, do ciasta możesz dodać inne owoce123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Katarzyna Popowska to kobieta orkiestra Styl.pl